zonnedak

Het Spaarnecollectief

Coöperatie i.o. voor zonne-energie in de Haarlemse Europawijk

Haarlem energieneutraal

De gemeente Haarlem streeft ernaar energieneutraal te worden. Een belangrijke stap hiervoor is opzetten van wijkgebonden burgerinitiatieven ter stimulering van het opwekken en gebruiken van zonne-energie. In Haarlem is reeds een aantal projecten uit dergelijke intiatieven voortgekomen.

In de Europawijk is de projectgroep ‘Het Spaarnecollectief’ actief.

Kennemer Energie

Kennemer Energie helpt bij de realisatie van grote zonnedaken bij bedrijven en instellingen. Haarlemmers kunnen op deze manier zelf collectief lokale duurzame energie opwekken én afnemen. Zo werken burgers, bedrijven, maatschappelijke instellingen en de gemeente samen aan een duurzame leefomgeving en een klimaatneutraal Haarlem in 2030.

Wilt u ook samen met buurtgenoten voordelige zonnestroom opwekken op andermans dak óf heeft u een groot dak dat hiervoor geschikt is? 

Neem dan contact op en doe mee!

Zonnedak Waarderpolder

Wethouder Cora-Yfke Sikkema opent om 16.00 uur de eerste collectieve zonnestroom-installatie van coöperatie Haarlem Noorderlicht, op dit dak produceren 272 zonnepanelen groene stroom voor 40 huishoudens. Staalhandel Prins Staal stelde haar dak beschikbaar voor de leden van Haarlem Noorderlicht. Binnenkort volgt het dak van Het Hoofdkantoor.