Verslag inregelen CV installatie

Best wat leeswerk de inregelkit voordat je kunt beginnen, en ook eerst ontluchten, druk checken, evt bijvullen. En dan opstoken met 80graden cv water en radiatoren aanvoerleiding en afvoerleiding meten. De verhouding moet 0,8 zijn tussen aanvoertemperatuur en afvoertemperatuur. De radiator moet precies 'afgeknepen' worden zodat het water genoeg warmte kan afgeven aan de omgeving. 

Lastige vond ik wel het meetapparatuur, de twee voel-thermometers gaven andere temperaturen op als de infraroodmeter. Als je kiest om een van beide te gebruiken hoeft dat niet zo'n probleem te zijn, aangezien het vooral gaat om de verhouding tussen af- en aanvoer. 

Toen ik alles had ingeregeld bleek het thuis wel veel langzamer warm te worden en de radiatoren maakten een enorme herrie doordat de afvoerleiding wordt afgeknepen. Heb uiteindelijk weer iets losser gedraaid om van geluid af te komen en sneller op te warmen. Dit alles is wellicht anders als je thermostaatkanen op je radiatoren hebt. 

En verder heb ik cv watertemperatuur verlaagd naar 75graden, ook daardoor warmt het huis iets langzamer op, maar bespaart wel energie. 
Al met al dus geen sinecure, maar we besparen wel weer wat energie. 

Groet Tijn 
 

Details
Trefwoorden: