Tentoonstelling Noord-Holland opgewekt! Haarlemmer Kweektuin

De reizende tentoonstelling ‘Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ is in ieder geval tot februari 2018 te gast in de kas bij het Kweekcafé in Haarlem aan de Kleverlaan.

Deze reizende tentoonstelling neemt je mee terug in de tijd. Al eeuwenlang wordt er energie opgewekt en wordt hiervoor het landschap veranderd. Dat doen we vandaag de dag nog steeds. Welk beeld heb jij als het over energie gaat?

In het dagelijks leven kunnen wij niet zonder energie. Het is er altijd en overal. Telefoon alweer leeg? Oplader in het stopcontact en door! Ontbijt op bed? Eieren koken op het gasfornuis, broodjes in de oven en smullen! Hockeytraining? Alle spullen in de auto en gaan! En er is meer dan genoeg. Maar wacht eens… is dat wel zo?

Kom ook met je ouders, opa en oma of broer en zusje  naar de tentoonstelling Noord-Holland Opgewekt! Doordeweeks kun je de tentoonstelling van 08:30 – 17:00 uur een bezoek brengen, in het weekend van 09:30 -17:00 uur.

Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ is een project in het kader van de collectie Provinciale Atlas Noord-Holland en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland in samenwerking met het Noord-Hollands Archief en IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. De tentoonstelling is samen met gemeente Haarlem/De Groene Mug  en Provincie Noord-Holland tot stand gekomen in het Kweekcafé.

Details
Datum: 
vr, 22/12/2017 - 00:00 tot zo, 17/10/2021 - 01:16