Hulp bij het opzetten van buurtinitiatief

Waarom Buurtwijs?


Als ondernemende burger, stadmaker, buurtwerker, sociaal ondernemer of community organizer werk je op lokaal niveau aan de leefbaarheid en sociale veiligheid. Iedere dag doe je daarbij waardevolle kennis en ervaringen op over wat wel, of niet werkt. Die inzichten deel je niet altijd met de rest van de wereld.


Buurtwijs gelooft dat het zinvol is om kennis en praktijkervaringen te delen op een online verzamelplek en te verbinden met wat we al weten door onderzoek, theorie of geschiedenis. Met als uiteindelijk doel de inhoud en kwaliteit van buurtontwikkeling te verbeteren. Ook vinden we het van belang om zichtbaar te maken wat community builders doen. Doelen als het verbeteren van de leefbaarheid en samenhang laten zich niet gemakkelijk meten. Verhalen van hoe dat precies gaat in de praktijk zijn daarom van belang.


Wat vind je op Buurtwijs?


Verhalen van buurtwerkers, stadmakers of community builders die vertellen hoe ze werken en waarom juist op die manier

Artikelen over grote denkers en hun theorieën die nog altijd relevant zijn voor de praktijk

Korte beschrijvingen van methoden en instrumenten met links naar meer verdieping

Interviews met en columns van mensen met een uitgesproken mening over buurtontwikkeling en methodisch werken

Antwoord op vragen als ‘wat is evidence informed werken en wat kan ik er mee in de buurt?’ en ‘welke methoden kan een sociaal wijkteam inzetten om actief burgerschap te stimuleren?’

Uitwisseling over actuele en prikkelende kwesties


Hoe kan jij meedoen?


Zet jezelf op de kaart!


Maak deel uit van het platform Buurtwijs: maak een profiel aan waarin je beschrijft waarom jij buurtwijs bent. Zet jezelf op de kaart! Geef aan waar jij in Nederland aan buurtontwikkeling werkt. Deze enthousiastelingen gingen je al voor.


Draag bij!


Wat weet jij, wat kan jij, wat wil je anderen die aan buurtontwikkeling werken meegeven? Heb je tips, een verhaal, een project dat ontzettend goed werkt bij buurtontwikkeling? Of ervaringen met wat absoluut niet werkt? Deel jouw kennis en ervaring door op artikelen en op elkaar te reageren. Of vertel je eigen verhaal door een vlog te maken of een artikel/blog te schrijven. Dat kan via het formulier 'Wat is jouw verhaal?' in de rechterkolom. Liever wat hulp? Mail je verhaal of idee naar: info@buurtwijs.nl, dan helpen we je een handje!

Details
Trefwoorden: