Energiecoaches in Schalkwijk gezocht

Elan Wonen, Pré Wonen, Ymere en gemeente Haarlem zoeken energiecoaches in Haarlem Schalkwijk: vrijwilligers die tijdens het stookseizoen hun buren helpen om energiekosten te besparen. Hiermee willen gemeente en woningcorporaties stimuleren dat hun huurders woonkosten kunnen besparen. Ook dragen zij zo bij aan het milieu door het verlagen van de CO2-uitstoot. 

Energiecoaches helpen buren energie besparen

Schalkwijkers die het leuk vinden om met mensen om te gaan en hun kennis van energie besparen te delen, zijn van harte uitgenodigd zich aan te melden als energiecoach. Na twee avonden training op 6 en 13 december gaan de vrijwilligers tijdens het stookseizoen op bezoek bij mensen in hun buurt of wijk. In een uur kan een energiecoach inzichtelijk maken waar energie te besparen is.

Aanmelden als energiecoach kan bij stichting !Woon

Als energiecoach word u vrijwilliger bij stichting !Woon. U krijgt een vrijwilligersvergoeding per huisbezoek en ondersteuning van !Woon om zo goed mogelijk advies te kunnen geven.
Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u zich aanmelden via energiecoachhaarlem@wooninfo.nl of 06- 26 82 55 33

Energieadvies in Schalkwijk

De energiecoaches worden ingezet in een aantal woongebouwen,  die door de drie corporaties energiezuiniger gemaakt zijn. Het gedrag van bewoners is vaak ook van invloed op het energieverbruik in de woning. Met eenvoudige handelingen als thermostaat een graad lager en radiatoren vrijhouden kunnen stookkosten al verlaagd worden. Goed voor het milieu én voor de portemonnee van  huurders van sociale huurwoningen. De energiecoach helpt de huurder op weg met een persoonlijk advies op maat en bespaarproducten naar keuze ter waarde van € 20,-. Deelnemende huurders krijgen ook tijdelijk toegang tot de app ‘Huisbaasje’. Die app maakt het energieverbruik meteen inzichtelijk.

Verminderen energieverbruik

Gemeente Haarlem, woningcorporaties Elan Wonen, Pré wonen en Ymere en huurdersorganisaties Bewonersraad Elan Wonen, Bewonerskern Zuid-Kennemerland Pré Wonen en de Waakvlam hebben een gezamenlijke doelstelling om huurders meer bewust te maken van hun energieverbruik en dit te verminderen met 0,5% per jaar.